Tavoitteeni Helsingissä

 

Olen koonnut tälle sivulle muutamia tavoitteita, joita aion ajaa Helsingin politiikassa. Kuulen mielelläni sinun mietteitäsi näistä tavoitteista!

 

Kaikille lapsille on taattava päiväkotipaikka läheltä kotia.

Päiväkotipaikan saaminen on Helsingissä välillä hyvinkin vaikeaa, vaikka paikkaa hakisi hyvissä ajoin. Moni on joutunut lykkäämään töihin palaamista, koska kaupunki ei ole pystynyt tarjoamaan paikkaa järkevien liikenneyhteyksien varrelta. Toisia vanhempia on suoraan kehotettu hakemaan yksityiseen päiväkotiin. Näin ei voi olla.

 

Kohtuuhintaisen asumisen on oltava mahdollista kaikille helsinkiläisille.

Asumisen kustannukset ovat Helsingin seudulla muuta maata selkeästi korkeammat, ja jatkuva muuttoliike lisää uusien asuntojen tarvetta. Helsinkiin on rakennettava uusia asuntoja kaikki asukkaat huomioiden. Uusille asuinalueille on rakennettava niin vuokra- kuin omistusasuntojakin. Myös täydennysrakentaminen jo olemassaoleville asuinalueille on tärkeää. Kohtuuhintainen asuminen on kaikkien oikeus.

 

Lähiliikuntapaikkoja pitää rakentaa lisää.

Liikunta lisää ihmisten hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Lyhytkin liikuntatuokio esimerkiksi työmatkan varrella tai lasten kanssa ulkoillessa piristää ja kohentaa kuntoa. Lähiliikuntapaikkoja tulee rakentaa ihmisten kulkureittien varrelle sekä asukaspuistojen ja muiden oleskelupaikkojen yhteyteen. Näin voimme pienellä satsauksella tukea kaupunkilaisten hyvinvointia.

 

Sähköisten palveluiden kehittämistä on jatkettava.

Sähköiset asiointipalvelut helpottavat arkea, kun ihmisen ei tarvitse odottaa puhelinaikaa tai käydä paikan päällä asioimassa. Sähköisia palveluita on kehitettävä paremmiksi ja joustavammaksi; esimerkiksi terveydenhuollossa sähköinen yhteys omaan yhteyshenkilöön helpottaa kiireettömien asioiden hoitamista puolin ja toisin.

%d bloggers like this: