Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi eilen Jätkäsaaren uuden peruskoulun rakentamisen.

Päätös on erinomainen, sillä Jätkäsaari kasvaa kohisten ja alkuperäiset ennusteet väestönkasvusta ylittyvät jatkuvasti. Lasten määrä on alunperin oletettu pienemmäksi kuin se onkaan, ja alueen koulut pullistelevat jo nyt oppilaista. Jätkäsaari on yksi Helsingin lapsirikkaimmista alueista: Jätkäsaaren asukkaista yli 10% on alle kouluikäisiä, joten tarve päiväkotipaikoille ja kouluille on akuutti.

Jätkäsaaressa aloittaa ensi elokuussa 1-2. luokkien koulu, jonka yhteydessä on myös päiväkoti. Oppilaaksiottoalue päätetään vuodenvaihteessa, mutta todennäköisesti koulu täyttyy nopeasti alueen lapsista. Nyt päätetty koulu tulee 3.-9. luokkien käyttöön ja sen pitäisi valmistua 2019.  Alueen päiväkotitilanne on huono, kuten muuallakin kantakaupungissa: päiväkotien täyttöaste on 100% ja ryhmäkoot ovat jo nyt alueen vanhoissa päiväkodeissa isompia, kuin mitä niihin on suunniteltu mahtuvan. Lisää päiväkoteja on rakenteilla, mutta esimerkiksi suunniteltu päiväkoti Selkämeri vähintäänkin viivästyy tai jää kokonaan rakentamatta kustannussyistä.

Rakennushankkeet ovat toistuvasti viivästyneet Jätkäsaaren alueella, ja alueen asukkaille tämä on kestämätön tilanne. Kaupunginosamme kasvaa keskimäärin tuhannen ihmisen vuosivauhtia, joten palveluiden on pysyttävä mukana. Itse olen ehdolla kuntavaaleissa, ja yksi päätavoitteeni on pitää huoli, että jätkäsaarelaisille tärkeät palvelut toteutetaan suunnitelmien mukaan.

 

Uuden koulun paikka

Kuva: uusi koulu rakennetaan suurin piirtein tähän.

%d