Kolme tärkeintä asiaa SDP:n puoluekokouksesta - Katariina Styrman
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Feb 6, 2017 in Blogi, Oikeudenmukaisuus, Tasa-arvo, Yhteiskunta | 0 comments

Kolme tärkeintä asiaa SDP:n puoluekokouksesta

Kolme tärkeintä asiaa SDP:n puoluekokouksesta

 

SDP:n puoluekokous pidettiin viime viikonloppuna, ja siellä tehtiin monia hyviä päätöksiä (ja valitettavasti muutama huonokin). Tiedot henkilövalinnoista, päätöslinjauksista ja muusta löydät SDP:n sivuilta https://sdp.fi/fi/ . Itse haluan nostaa lyhyesti kolme asiaa, jotka nousivat päällimmäisenä mieleeni.

1. SDP on tasa-arvon puolue, joka pyrkii poistamaan esteet niin sukupuolten kuin muidenkin ryhmien väliltä. Tästä konkreettisena osoituksena ovat muun muassa päätökset lähteä uudistamaan perhevapaajärjestelmää sekä tavoite palauttaa subjektiivinen päivähoito-oikeus. Itse olin tekemässä aloitetta perhevapaajärjestelmän uudistamisesta, joten tämä päätös lämmittää myös henkilökohtaisesti.

2. Nuorten esiinmarssi laajalla rintamalla. Oli hienoa seurata, kuin nuoret aikuiset olivat aktiivisesti tekemässä ja linjaamassa puolueen suuntaa. Asiakysymyksissä esimerkiksi Demarinuorten yleisturva-malli otettiin valmistelun pohjaksi, kun puolue linjaa uudesta perusturvamallista. Myös henkilövalinnoissa nuoret näkyivät: puoluevaltuustoon valittiin Helsingistä Katri Nokela, Niilo Toivonen ja Nina Castén. Puhumattakaan siitä, että uudeksi puoluesihteeriksi valittiin Antton Rönnholm, joka edustaa uutta poliittista kulttuuria. Mainittakoon, että sekä Katri että Antton ovat oman puolueosastoni Eurooppademarit-Tähden jäseniä.

3. Aatteelinen ja eteenpäinkatsova ilmapiiri. Keskustelua oli ilo seurata, sillä monessa puheenvuorossa nostettiin esiin puolueen perimmäisiä arvoja: yhdenvertaisuus, heikommista huolehtiminen ja ihmisten hyvä elämä omasta perhetaustasta tai varallisuudesta riippumatta. Itse liityin puolueeseen, koska halusin vaikuttaa tasa-arvoisemman maailman puolesta. Tämän jälkeen on taas hiukan helpompi uskoa, että olemme matkalla kohti parempaa maailmaa.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: