Olen ehdolla kuntavaaleissa 2021 Helsingissä. Minulle tärkeitä asioita ovat yhdenvertaisuus ja saavutettava kaupunki. Haluan, että kaikilla lapsilla on tarjolla laadukasta varhaiskasvatusta. Haluan, että Helsinki on reilu ja houkutteleva työnantaja. Haluan, että lasten ja nuorten hyvinvointi asetetaan etusijalle koronakriisinkin keskelle. Tässä on kolme konkreettista tavoitettani. Mitä SINÄ haluaisit Helsingin olevan?

Kaikille lapsille on taattava päiväkotipaikka läheltä kotia.

Päiväkotipaikan saaminen on Helsingissä välillä hyvinkin vaikeaa, vaikka paikkaa hakisi hyvissä ajoin. Moni on joutunut lykkäämään töihin palaamista, koska kaupunki ei ole pystynyt tarjoamaan paikkaa järkevien liikenneyhteyksien varrelta. Toisia vanhempia on suoraan kehotettu hakemaan yksityiseen päiväkotiin. Näin ei voi olla.

Kohtuuhintaisen asumisen on oltava mahdollista kaikille helsinkiläisille.

Asumisen kustannukset ovat Helsingin seudulla muuta maata selkeästi korkeammat, ja jatkuva muuttoliike lisää uusien asuntojen tarvetta. Helsinkiin on rakennettava uusia asuntoja kaikki asukkaat huomioiden. Uusille asuinalueille on rakennettava niin vuokra- kuin omistusasuntojakin. Myös täydennysrakentaminen jo olemassaoleville asuinalueille on tärkeää. Kohtuuhintainen asuminen on kaikkien oikeus.

Lähiliikuntapaikkoja pitää rakentaa lisää.

Liikunta lisää ihmisten hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Lyhytkin liikuntatuokio esimerkiksi työmatkan varrella tai lasten kanssa ulkoillessa piristää ja kohentaa kuntoa. Lähiliikuntapaikkoja tulee rakentaa ihmisten kulkureittien varrelle sekä asukaspuistojen ja muiden oleskelupaikkojen yhteyteen. Näin voimme pienellä satsauksella tukea kaupunkilaisten hyvinvointia.

%d bloggers like this: