Suunnaksi kuntavaalit 2017 - Katariina Styrman
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Aug 25, 2016 in Blogi, Uusi Helsinki, Yhteiskunta | 0 comments

Suunnaksi kuntavaalit 2017

Suunnaksi kuntavaalit 2017

Päätin lähteä pyrkimään ehdolle kuntavaaleihin 2017. Sanon “pyrkiä ehdolle”, sillä puolueeni SDP valitsee kuntavaaliehdokkaat jäsenäänestyksen perusteella. Eli ensin on selvitettävä jäsenäänestys lokakuussa.

Vaikuttimet lähteä ehdolle ovat ne luonnolliset: haluan vaikuttaa oman kaupungin asioihin. Erityisen tärkeäksi asiaksi minulle on tullut oman lapsen myötä lasten ja nuorten asiat. Olen ollut todella huolissani eriarvoistumisesta, joka on lisääntynyt Helsingin asuinalueiden välillä viime vuosina. Hallituksen leikkauspolitiikka ei myöskään edistä huonommassa asemassa olevien tulevaisuutta, vaan päinvastoin se lisää epätasa-arvoa. Jos sinulla on samansuuntaisia ajatuksia, olet erittäin tervetullut mukaan kampanjaani. Kaikkia tarvitaan ja kaikki osaavat.

Päätös lähteä ehdolle ei ollut helppo, vaikka siltä usein ulkopuolisesta näyttää. Olen kuullut useammankin kommentin siitä että “no kai se nyt oli ihan selvää että sä lähdet ehdolle”. No näinhän se on, että ei ole suuri yllätys jos yhteiskunnallisesti valveutunut ihminen – jollaiseksi itseni luen – lähtee politiikkaan. Kuitenkin valinta ei ole niin helppo silloin, kun elämässä on paljon muutakin. Tärkein syy miettiä ehdokkuutta pitkään oli luonnollisesti perhe. Vaalikampanja vaatii paljon aikaa ja energiaa, joka on luonnollisesti pois muusta tekemisestä. Pienen lapsen äitinä minun pitää ajatella ensimmäisenä lapsen parasta. Kuinka paljon aikaa voin käyttää vaalikampanjaan? Vaikka mahtavia ihmisiä on jo lupautunut tuekseni, jaksanko olla iloinen ja positiivinen ehdokas koko kampanjan ajan?

Siksi, kun päätin lähteä ehdolle päätin myös, että teen parhaani, mutta huomioin myös vastuuni perheenjäsenenä, puolisona ja vanhempana. Urheilutermejä käyttäen, nyt lähdetään rohkeasti tekemään omaa suoritusta ja katsotaan mihin se riittää. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Leave a Reply

%d bloggers like this: